Subscribe to анализа

анализа

mamograf bukurest

Над 14.000 жени опфатени со скрининг на рак на дојка – Набавени нови 11 мамографи

Само во текот на минатата и оваа година, набавени се вкупно 11 нови мамографи. За првпат ваква дијагностика во својот...
Анализа

Над 14.000 жени опфатени со скрининг на рак на дојка – Набавени нови 11 мамографи

mamograf bukurest
Само во текот на минатата и оваа година, набавени се вкупно 11 нови мамографи. За првпат ваква дијагностика...
Subscribe to исхрана

исхрана

mleko

За 3 години одгледувачите на крави во Македонија треба да ги исполнат ЕУ условите

До декември 2019 година сите одгледувачи на молзни крави треба да ги исполнат условите за категоризација на млекото...
Subscribe to интервју

интервју

direktorka pulmo 1

Интервју со Сузана Аџиовска, организациски директор на Универзитетската клиника за пулмологија – Клиниката за пулмологија лидер во својата област

      1. Може ли да ни кажете кои се надлежностите на Универзитетската клиника за пулмологија и кој е Вашиот...
Интервју

Интервју со Сузана Аџиовска, организациски директор на Универзитетската клиника за пулмологија – Клиниката за пулмологија лидер во својата област

direktorka pulmo 1
      1. Може ли да ни кажете кои се надлежностите на Универзитетската клиника за пулмологија...
Subscribe to Здравство

Здравство

ekg srce

Секој втор Македонец лани умрел од срце

Секој втор смртен случај лани бил поради срцеви заболувања. Околу 12 000 Македонци умреле од болести на циркулаторниот...
Анализа

Над 14.000 жени опфатени со скрининг на рак на дојка – Набавени нови 11 мамографи

mamograf bukurest
Само во текот на минатата и оваа година, набавени се вкупно 11 нови мамографи. За првпат ваква дијагностика...
Интервју

Д-р Роберт Величковски: Квалитетот на здравствените услуги е наш фокус

robert velickovski
Со цел да им се излезе во пресрет на пациентите, од септември на Клиниката за психијатрија се воведуваат...
Subscribe to Социјала

Социјала

hrana

Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна

Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која манипулираат маркетите, рестораните,...
Анализа

Сиромаштијата се зголемува и во развиените земји во Европа

siromastii
Се поголем број на Европејци живеат во„релативна сиромаштија“ објави Меѓународната организација...
Интервју

Маја Иванова: Потребна ни е афирмација на верските и моралните вредности

maja
Да се биде верник,  не значи да се биде конзервативен. Тоа се предрасуди кои според мене не се издржани,...
Subscribe to исхрана

исхрана

mleko

За 3 години одгледувачите на крави во Македонија треба да ги исполнат ЕУ условите

До декември 2019 година сите одгледувачи на молзни крави треба да ги исполнат условите за категоризација на млекото...
Subscribe to интервју

интервју

direktorka pulmo 1

Интервју со Сузана Аџиовска, организациски директор на Универзитетската клиника за пулмологија – Клиниката за пулмологија лидер во својата област

      1. Може ли да ни кажете кои се надлежностите на Универзитетската клиника за пулмологија и кој е Вашиот...
Subscribe to Здравје

Здравје

obleka-orman

Што открива за вас бојата на облеката што ја носите?

Се прашувате што открива за вас бојата на облеката што ја носите? Сина – лојални, вредни, софистицирани, доверливи Црвена...
Subscribe to Совети

Совети

strujaa

Утре нема да има струја во пет скопски општини

Утре од 9 до 12:30 часот без струја ќе бидат улиците „Плачковица“, „Демирхисарска“ и „Тиквешка во Општина Шуто...

24 Часа

7 Дена

1 Месец

Здравство24 на Facebook