исхрана | 09.02.2016 | 19:44 | 0

Готвачот на Скара Бар ќе ја претставува Македонија на меѓународен натпревар

Следете не на:

За одличните вештини на македонските готвачи ќе слушне целиот свет. Од утре до 14-ти овој месец ќе се одржи меѓународен натпревар во Истанбул, пишува Курир.

skara bar

Ова ќе биде прв натпревар од ваков вид на кој ќе се натпреваруваат и готвачи од Македонија.

Меѓу шесте наши претставници е и Бобан Симоновски, главниот готвач во Скара Бар.

Досега често бил на натпревари во Хрватска Бјеловар, Германија Штудгарт, Босански Дукат и други.