исхрана | 10.05.2017 | 18:47 | 0

Која нација јаде најмногу чоколадо?

Следете не на:

cokoladaaaaa

Количините на потрошено чоколадо се зголемени за 13 отсто во Индија. Друга земја во која има раст на продажбата на чоколадо е Полска и тоа за два проценти.

Во Русија, Кина и Бразил има пад од шест отсто.

Во Индија младите најмногу купуваат чоколади, а 44 отсто од нив сметаат дека чоколадото е здраво.

Анкетираните потрошувачи велат дека чоколадото им дава енергија.

Во последните 10 години бројот на продадени чоколади е зголемен тројно во Индија.

Најпознатите чоколади во Индија се продаваат од 0,08 до 0,16 долари.