Здравје | 22.05.2017 | 08:19 | 0

Што ги прави среќните жени среќни?!

Следете не на:

srekna zenaТие се свесни дека животот е краток. Можеби звучи како клише, ама оние жени што вистински се среќни знаат дека секој миг во животот е скапоцен подарок;

Тие не бараат внимание од другите луѓе. Ако сте среќни и го сакате својот живот, нема потреба постојано да бидете во центарот на вниманието;

Трошете ги мудро вашите пари. Среќните жени знаат дека импулсивното или немарното трошење на пари може да има само негативни последици. Тие размислуваат пред да ги потрошат;

Знаат да ги контролираат своите активности. Иако понекогаш се чини дека одредени акции настануваат и под влијание на надворешните сили, тоа всушност не е така. Само вие сте одговорни за начинот на кој ќе реагирате и ќе дејствувате. Вистински среќните жени секогаш се свесни за ова;

Тие преземаат одговорност за своите дела. Никој не е совршен и тоа е непобитен факт. Доколку им се случи да згрешат, вистински среќните жени преземаат одговорност за сопствените дела;

Тие својата страст ја претвораат во кариера. Вистински среќните жени знаат дека постои начин и дека било која страст може да се претвори во прилика за заработка. Тие не се двоумат и не очекуваат другите да ги „турнат“. Едноставно не се плашат да ризикуваат;

Тие знаат да го контролираат сопствените мисли. Голем број жени смета дека мислите ги контролираат нив, наместо обратно. Во било кој миг имате можност да управувате со начинот на кој размислувате. Вистински среќните жени се свесни за тоа;

Тие се дружат со позитивни луѓе. Со оглед на тоа дека енергетските вампири ги има насекаде околу нас, вистински среќните жени знаат како да ги избегнат. Едноставно, се дружат само со позитивни луѓе, затоа што се свесни дека негативните личности може само да им го отежнат животот;

Уживаат да се дружат, но и да бидат сами. Дружењето е забавно, но и осаменоста има свои предности. Вистински среќните жени уживаат и во двата случаи. Тие не се потпираат премногу ниту на една од овие две страни, знаат како да ги избалансираат овие два света;

Тие знаат како позитивно да влијаат на другите. Вистински среќните жени по природа се доста позитивни и воопшто не се себични, се трудат својата позитивност да ја пренесат и врз другите. Тие сакаат да шират среча и радост и да бидат пример за добро однесување.