Совети | 26.06.2017 | 11:43 | 0

Ноќеска почувствуван земјотрес во Охрид, Струга и Ресен

Следете не на:

Земјотрес со магнитуда од 2,8 степени сопред Рихтер и интензитет од III до IV степени според Европската макросеизмичка скала утринава во 1 часот и 2 минути е почувствуван во Охрид, Струга и Ресен.

zemjotres

Како што информира Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, епицентарот на земјотресот потекнува од охридското епицентрално подрачје.