интервју

saso-vasilevski

Д-р Сашо Василевски: Реформите во здравството дадоа резултат

За реформите во здравството, новата опрема, инвестициите во градба и реконструкција на болници, едукацијата на докторите во познати медицински центри во странство, како лекар во интервју за zdravstvo24.mk...
imgp9438

Дарковска Серафимовска: Подготвуваме ново намалување на цените на лековите

За легализацијата на канабисот за медицински цели во Македонија и достапноста на овој препарат за тешко болните пациенти, подготовките за ново намалување на цените на лековите, за руралните аптеки...
direktorka pulmo 1

Интервју со Сузана Аџиовска, организациски директор на Универзитетската клиника за пулмологија – Клиниката за пулмологија лидер во својата област

      1. Може ли да ни кажете кои се надлежностите на Универзитетската клиника за пулмологија и кој е Вашиот фокус во работењето? – Клиниката за пулмологија и алергологија е високо специјализирана...
20160805_121157

Интервју со м-р Марко Шопов, организациски директор на Клиника за дерматологија – Поголем број термини за преглед и побрзо добивање здравствени услуги

Изминатиот период откако сте назначени за организациски директор на Универзитетската клиника за дерматологија, со кои предизвици се соочивте и на кои сегменти од функционирањето на установата поставивте...
sestra irena1

Ирена Сарафимова од Центарот за медицинска козметологија: Кожата е огледало на здравјето

Медицинската сестра Ирена Сарафимова од Центарот за медицинска козметологија на Клиниката за кожни болести во интервју за zdravstvo24.mk зборува за негувањето на кожата, кои се најдобрите третмани на лицето...
velkova

Д-р Велкова: ИТМ има доволно резерви крв, нема потреба од апели за дарување

На Институтот за трансфузиона медицина има доволно крв, во фрижидерите има доволно резерви од сите крвни групи . Нема потреба од апели на социјалните мрежи за дарување крв, тоа само ни одмага и ни ги...
Novick

Интервју со проф. д-р Вилијам Новик: Во Македонија има иднина за децата со срцева болест

За развојот на детската кардиохирургија во Македонија, успехот на операциите на срце кај деца и едукацијата на македонските лекари во оваа специфична гранка во медицината во интервју за zdravstvo24.mk зборува...
saso stojcev

Проф. д-р Стојчев: За 100 проценти е зголемен бројот на хоспитализации во ГОБ 8 септември

За зголемениот број на пациенти и операции во ГОБ 8 септември, за новата медицинска опрема, едукациите во странство и новите методи во интервју за Zdravstvo24.mk зборува проф. д-р Сашо стојчев, директор на ГОБ...
tatjana baevska vuckovik

Д-р Татјана Баевска Вучковиќ: 90 проценти од пациентите се третираат во Здравствен дом Скопје

Во здравствените установи во состав на Здравтвен дом Скопје се третираат 90 проценти од пациентите кои имаат потреба од здравствена услуга, а само 10 отсто се праќаат во Клиничкиот Центар или во ГОБ 8...
1

Интервју со Јорге Диенер: Школата за млади лидери на претседателот Иванов е инвестиција во сегашноста и влог во иднината на младите од Македонија

Јорге Диенер е Меѓународен директор на Медицинскиот центар Хадасах од Израел, и еден од предавачите на шестата по ред, Школа за млади лидери на претседателот Иванов. Пред учесниците на Школата за млади...