исхрана

agencija za hrana

Првични резултати од руската инспекција на македонски оператори со храна

Во Агенцијата за храна и ветеринарство денеска ќе бидат презентирани состојбите од првата инспекциска контрола, којашто ја спроведува стручен тим на Руската федерална служба за ветеринарен и фитосанитарен...
viena

Жителите на Виена ќе живеат поздраво и подолго

Градските власти во Виена, во соработка со 133 здравствени експерти во различни дисциплини од 62 институции, изработиле девет здравствени цели кои планираат да ги исполнат до 2025 година. Животниот век...