Tag Archives: градинки

toplo

Денеска до 42 степена, да се избегнува престој на отворено од 11 до 17 часот

Бремените жени и хронично болните на возраст над 60 години да бидат ослободени од работа, а градежните работници да не работат на отворено од 11 до 17 часот, се дел од препораките на Министерството за здравство...
min trud i socijala

На две приватни градинки во Македонија им се заканува затворање

Децата спиеле на душеци на подови, цевки од парно им виселе над глава, несоодветни простории како и лоши хигиенски услови. Ова се дел од неправилностите кои ги констатирале инспектори од министерството...
gradinka

Минатата година за 5 проценти зголемен бројот на деца во градинките

Вкупниот број на деца во градинките и во центрите за ран детски развој во Македонија заклучно со 30 септември минатата година изнесува 34.386 што претставува зголемување за 5,3 проценти во однос на 2015 година,...
dedo-mraz-1

Во Сараево родителите ќе одлучуваат дали Дедо Мраз ќе оди во градинките

Граѓаните на Сараево ќе одлучат дали Дедо Мраз ќе ги посети децата во градинките на прославата на Нова година. Вршителот на должност на јавната институција „Децата на Сараево“, Јасмина Чонго изјави...
gradinka-1

Утре на „Денот на дрвото“ ќе работат градинките во Аеродром

Детските градинки „Срничка“ и „Буба Мара“ утре на „Денот на дрвото“ ќе работат со вообичаено работно време во сите нивни клонови, информираат од општина Аеродром. Градинките, како што е наведено...
sonkk

СОНК го поддржа мега проектот на Груевски: Со нови детски градинки ќе се подобри воспитанието и образованието на децата

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Р. Македонија денеска излезе со поддршка за новонајавениот проект на Груевски за изградба на 140 нови детски градинки. Според СОНК со најавата...
zdruzenie-soc

И здружението на социјални работници со поддршка за изградбата на 140 нови градинки

Новиот мега проект за изградба на 140 нови детски градинки кој ќе обезбеди згрижување на 18.000 деца што го најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска доби поддршка и од Здружението на социјални...
gradinka

Здружението на воспитувачи ја поздрави најавата за изградба на 140 градинки

Здружението на воспитно-згрижувачки и стручен кадар на детските градинки во Република Македонија изрази огромно задоволство од најавата за изградба на 140 државни детски градиннки, изјави денеска...
spasov-gradinki

Спасов: Мега проектот за 140 нови градинки ќе обезбеди згрижување на 18.000 деца

Во периодот од 2017-2020 година низ Македонија ќе бидат изградени најмалку 140 државни градинки. 100 ќе бидат комплетно нови градби, додека пак 40 ќе се отворат во веќе постоечки државни објекти, кои ќе бидат...
Gradinka_1

Груевски: До 2020 година 140 нови градинки од кои 100 ќе бидат градени од темел

Изградба на нови 140 државни детски градинки во периодот од 2017 до 2020 година. 100 од нив ќе бидат комплетно нови од темел а останатите  сместени во постоечки а неискористени јавни објекти, кои претходно...