Tag Archives: грб

grb

Годишно на неврохирургија се прават по 1000 операции на лумбална дискус хернија

Едно од најчестите заболувања кои се третираат на Универзитетската клиника за неврохирургија е лумбалната дискус хернија. Просечно на годишно ниво, на Клиниката за неврохирургија се вршат над 1000 оперативни...
nov grb

Владата усвои нацрт-закон за нов државен грб

Владата на Република Македонија вечерва на сендица го усвои нацрт- законот за нов државен грб. Новиот државен грб за кој ќе следува јавна расправа, како што велат од Владата ќе постигне поголема обединетост...
grb

Болка во грбот знак за камења во бубрези, воспаление на панкреас или камен во жолчка

Проблеми со бубрезите , мочниот меур и жолчката лесно се маскираат  со болки во грбот , особено кај жените. органите праќаат сигнали во  телото , кои најчесто се манифестираат во грбот  бидејќи таму...
grb

Како да ги надминете болките во грбот

Болките во грбот се појавуваат кога нервите или мускулите се изложени на зголемен стрес, или при повреда на дискот. Понекогаш не постои вистинска анатомска причина за болки, но укоченоста и чувството...