Tag Archives: екстази

drogaa

Над 88 милиони луѓе во ЕУ користеле дрога

Расте бројот на корисници на канабис во Европа,  интересот за екстазите се намалува, додека онлајн трговијата се развива. Ова се главните наводи од годишниот извештај на Европскиот центар за мониторинг...
ekstazi

Чесите европски прваци во користење марихуана и екстази

Чесите се едни од најголемите корисници на марихуана и екстази во Европа, а на врвот на статистичките податоци во врска со марихуаната се чешките студенти, пренесува МИА. Според Извештајот на Европскиот...
ekstazi

По грешка Ирска легализираше екстази

Ирска по грешка легализираше екстази, метамфетамин и кетамин. Дупката настана со укинување на законот од 1977 година, што значи дека никој не може да биде уапсен за поседување на овие дроги се додека новиот...
droga

Нова дрога во Македонија – Бел прашок со вкус на метал

Бел прашок со горчлив вкус на метал се основните карактеристики, на новата дрога која е запленета во Македонија. Полицијата дрогата ја пронашла кај 23-годишно лице од Битола против кого е поднесена...
ekstazi

Запленети над два милиони таблети екстази

Морнарицата на Мјанмар конфискува над два милиона таблети екстази во близина на границата со Тајланд, што е најголемата заплена во историјата на оваа азиска земја. Морнарицата минатата недела заплени...
ekstazi

Светска мапа за потрошувачката на кокаин и на екстази

 Според Светскиот извештај на Обединетите нации за употреба на екстази и на кокаин, познати како „дрога за забави“, за 2014 година, во потрошувачката на екстази во светот првите три места ги заземаат...
ekstazi

Зелени екстази сеат смрт во Шкотска.Умреа 7 тинејџери

Шкотската полиција ги предупреди младите на смртната опасност која ја носат зелените таблети екстази на кои е втиснат знакот „Ролекс“. Полицијата предупредува дека таблетите содржат токсични хемикалии,...