Tag Archives: земји

seks

Во кои земји има најмногу секс?

Апликацијата за следење на плодноста „Глоу“ направи листа на земји во кои населението има најмногу секс. Резултатите изненадија многумина. Топ 3 земји: 1.Канада – 45,4 отсто сексуални односи над просекот...
pasosi

Ако патувате во овие четири соседни земји не ви треба пасош

Македонските државјани наместо со патна исправа, може да патуваат со важечка лична карта во Србија, Албанија, Косово и Црна Гора. Со овие четири држави Македонија има потпишано билатерални договори. Доколку...
siromastii

Сиромаштијата се зголемува и во развиените земји во Европа

Се поголем број на Европејци живеат во„релативна сиромаштија“ објави Меѓународната организација на трудот (ИЛО), предупредувајќи дека недостигот на квалитетни работни места во светот се заканува...
klimaaaa

Парискиот договор за климата го потпишаа 175 земји

Рекордни 175 земји го потпишаа Парискиот договор за климата во централата на ОН во Њујорк синоќа, јави ТАСС. Никогаш досега меѓународен договор не бил потпишан од толку земји за еден ден. Настанот се...
filipce

Лекари од земјите во развој ќе се едуцираат по македонски модел

Моделот за едукација на македонскиот неврохирург Венко Филипче е прифатен како најсоодветен за употреба во земјите во развој, одлучи Светскиот здравствен самит, кој годинава по седми пат се одржува...
migrantii

Македонија, Австрија, Србија и Унгарија заеднички ќе се справуваат со мигрантската криза

Македонија, Австрија, Србија и Унгарија денеска во Охрид ќе потпишат  Меморандум за разбирање за преземање неопходни мерки за справување со вонредниот притисок од мигрантската криза која ги засега...
ebolaa

Намален долгот на земјите каде има епидемија на ебола

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) денеска соопшти дека го завршил планот за околу 100 милиони долари да го намали долгот на трите африкански земји, кои се зафатени со епидемијата од ебола, пренесоа француските...
brak

Девојки вашиот сопруг од соништата барајте го во Словенија

Резултатите од истражувањето на Светската организација за економска соработка и развој покажаа дека Словенците во просек трошат 114 минути дневно за извршување домашни работи. Најмалку време за домашните...
migranti

Двојно зголемен бројот на мигранти во Македонија

Во 2013 година бројот на ирегуларните миграциски текови изнесувал околу 1.200 додека во претходната година бил околу 680, што претставува двоен пораст, изјави Соња Божиновска-Петрушевска, раководител на...
internet

Над три милијарди луѓе во светот користат интернет

Три милијарди луѓе во светот моментно користат интернет, а Данска е земја со најбрза стапка на раст на нови корисници по глава на жител, се наведува во извештајот на ОН. Меѓународната телекомуникациска...