Tag Archives: интервју

rabota-intervju

Кои се вашите најголеми слабости? – Внимавајте на ова прашање на интервју за работа

Кога ќе дојдете на разговор за работа, работодавецот во еден момент ќе ве праша; „Кои се вашите најголеми слабости?“. Повеќето луѓе одговараат дека немаат слабости или некои доблести ги наведуваат...
saso-vasilevski

Д-р Сашо Василевски: Реформите во здравството дадоа резултат

За реформите во здравството, новата опрема, инвестициите во градба и реконструкција на болници, едукацијата на докторите во познати медицински центри во странство, како лекар во интервју за zdravstvo24.mk...
imgp9438

Дарковска Серафимовска: Подготвуваме ново намалување на цените на лековите

За легализацијата на канабисот за медицински цели во Македонија и достапноста на овој препарат за тешко болните пациенти, подготовките за ново намалување на цените на лековите, за руралните аптеки...
direktorka pulmo 1

Интервју со Сузана Аџиовска, организациски директор на Универзитетската клиника за пулмологија – Клиниката за пулмологија лидер во својата област

      1. Може ли да ни кажете кои се надлежностите на Универзитетската клиника за пулмологија и кој е Вашиот фокус во работењето? – Клиниката за пулмологија и алергологија е високо специјализирана...
robert velickovski

Д-р Роберт Величковски: Квалитетот на здравствените услуги е наш фокус

Со цел да им се излезе во пресрет на пациентите, од септември на Клиниката за психијатрија се воведуваат дополнителни термини во втора смена, со нови 216 термини месечно. Организацискиот директор на...
sestra irena1

Ирена Сарафимова од Центарот за медицинска козметологија: Кожата е огледало на здравјето

Медицинската сестра Ирена Сарафимова од Центарот за медицинска козметологија на Клиниката за кожни болести во интервју за zdravstvo24.mk зборува за негувањето на кожата, кои се најдобрите третмани на лицето...
velkova

Д-р Велкова: ИТМ има доволно резерви крв, нема потреба од апели за дарување

На Институтот за трансфузиона медицина има доволно крв, во фрижидерите има доволно резерви од сите крвни групи . Нема потреба од апели на социјалните мрежи за дарување крв, тоа само ни одмага и ни ги...
maja

Маја Иванова: Потребна ни е афирмација на верските и моралните вредности

Да се биде верник,  не значи да се биде конзервативен. Тоа се предрасуди кои според мене не се издржани, и кои веројатно наоѓаат поддршка кај луѓе кои не умеат да ги препознаат и да ги ценат вистинските...
Novick

Интервју со проф. д-р Вилијам Новик: Во Македонија има иднина за децата со срцева болест

За развојот на детската кардиохирургија во Македонија, успехот на операциите на срце кај деца и едукацијата на македонските лекари во оваа специфична гранка во медицината во интервју за zdravstvo24.mk зборува...
saso stojcev

Проф. д-р Стојчев: За 100 проценти е зголемен бројот на хоспитализации во ГОБ 8 септември

За зголемениот број на пациенти и операции во ГОБ 8 септември, за новата медицинска опрема, едукациите во странство и новите методи во интервју за Zdravstvo24.mk зборува проф. д-р Сашо стојчев, директор на ГОБ...