Tag Archives: килограм

sladoled

Природен сладолед од ванила чини 500 евра за килограм

Цената на природниот сладолед од ванила во изминатите години се зголеми во целиот свет и мали се надежите дека ќе се намали, изјави сопственикот на фирмата „Aust&Hahman“ која е еден од најпознатите снабдувачи...
svinja

Најскапото сирење во светот чини две илјади евра килограм – Се прави од свиснко месо

Сопственик на семејна фарма во Холандија може да се пофали дека е првиот во светот кој успеал да произведе сирење од свинско млеко, со што ја презеде титулата за најскапо сирење во светот. Поради исклучително...