Tag Archives: козле

kozle

Болницата во Козле преполна со болни деца!

Нема празен кревет во детската болница во Козле. За 20 проценти е надминат капацитетот за хоспитализација на пациенти. Наместо 104, во моментот болнички третираат 134 болни бебиња и дечиња. Навалица има...
zafirovski-nova

Зафировски: Болницата Козле е мал клинички центар каде може да ги направиме сите потребни испитувања

Болница Козле е мал клинички центар, појасни Оливер Зафировски, прв човек на институтот за белодробни заболувања кај децата зборувајќи за можностите кои што ги нуди овој медицински центар. „Имаме...
zelenikovo-pedijatar

За прв пат педијатар во најоддалечената скопска општина – За 600-тини деца во Зелениково има лекар

Жителите на општина Зелениково првпат добиваат специјалистичко консултативни услуги од областа на педијатријата. Прегледите еднаш неделно (секој петок) од 9 до 14:30 часот во амбулантата во Зелениково...
gradinka kozle

На есен ќе биде отворена нова градинка во Козле

Нова градинка за згрижување на шеесеттина деца ќе биде отворена наесен во населбата Козле во општина Карпош. Објектот, кој ќе биде клон на градинката Пролет, е обезбеден од општината, која и партерно...
bolnica kozle

Новата државна неонатална кардиохирургија ќе биде сместена во болницата Козле

Кардиохирургијата за деца која како проект ја развива министертвото за здравство се подигнува на уште повисоко ниво. Во разговорот помеѓу претседателот на ВМРО-ДМНЕ Никола Груевски и министерот Тодоров...
detska bolnica kozle

Пролетните алергии ја наполнија детската болница во Козле

Деца алергични на полен ја наполнија болницата во Козле. Секој втор пациент кој завршил во оваа установа имал алергиска реакција. Статистиката покажува дека од 16 000 амбулантски прегледи изминатите...
donacijaa

Цементарница УСЈЕ донираше спирометар на детската болница во Козле

На Светскиот ден на здравјето – 7. април, Цементарница УСЈЕ ѝ донираше апарат за спирометрија на болницата за лекување на белодробните заболувања кај децата во Козле. Половина од потребните средства...
centar za cisticna fibroza

Македонија доби нов современ Центар за цистична фиброза

Нов современ Центар за цистична фиброза во кој на едно место може да се прегледуваат, испитуваат и лекуваат и деца и возрасни, е отворен во рамки на Детската болница во Козле. Центарот има осум комплетно...
detska bolnica kozle

Почнаа да се прегледуваат пациенти во новата Детска болница Козле

Од денеска сите пациенти ќе можат да ги добиваат здравствените услуги во новата Детска болница во Козле, единствена од ваков тип кај нас и една од најмодерните во регионот. – Денеска беа примени...
voda

Дел од Козле утре без вода

Без вода утре од 14:40 до 21 часот ќе останат корисниците на улицата Козле (сите краци) и дел од главната улица (висока зона). Како што соопшти Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје прекинот...