Tag Archives: малмед

agencija lekovi

МАЛМЕД: Бесплатен лек за пациентите со карцином на бубрег

Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), во соработка со Министерството за здравство и Фондот за здравствено осигурување, согласно програмата за набавка на лекови кои се прва линија за...
imgp9438

Дарковска Серафимовска: Подготвуваме ново намалување на цените на лековите

За легализацијата на канабисот за медицински цели во Македонија и достапноста на овој препарат за тешко болните пациенти, подготовките за ново намалување на цените на лековите, за руралните аптеки...
todorov i darkovska

Деветто намалување на цените на лековите – Од утре 165 лекови по пониска цена

Антибиотици, лекови за притисок, карцином, дијабетес,против депресија…Од утре поевтинуваат уште 165 лекови.  Ова е деветто по ред намалување на цената на лековите. Само со последната корекција граѓаните...
eferalgan

Малмед: Нема простор за паника – Сирупот “Ефералган” добровоилно е повлечен

Околу 1200 пакувања од сирупот за деца “Ефералган” доброволно се повлечени од аптеките низ Македонија. Францускиот производител минатата недела превентивно модлучил во сите земји да се тргнат од промет...