Tag Archives: мамографи

mamograf veles

МЗ распиша тендер за набавка на три нови дигитални мамографи – Крива Паланка прв пат ќе добие ваков апарат

Министерството за здравство донесе одлука да започне постапка за набавка на дополнителни три мамографи во вредност од околу 20 милиони денари, по еден за потребите на Клиничката болница во Битола, Општата...
mamografff

Груевски: Нови мамографи во Куманово, Крива Паланка и Битола

Министерството за здравство вчера објави конкурс за набавка на три мамографи, од кои еден за Куманово, еден за Крива Паланка и еден за Битола, така што за неколку месеци Куманово ќе добие најсовремен...
svetlana temelkovska

Д-р Темелковска: Набавката на дигитални мамографи е огромен успех во секој поглед

Македонија да има дигитални мамомати во 2015, мислам дека е огромен успех во секој поглед, како за радиолозите, така и за пациентите, вели во емисијата „Здравје“ на РСМ доктор Светлана Темелковска, специјалист...
mamograf bukurest

Над 14.000 жени опфатени со скрининг на рак на дојка – Набавени нови 11 мамографи

Само во текот на минатата и оваа година, набавени се вкупно 11 нови мамографи. За првпат ваква дијагностика во својот град добија жителите на Радовиш, Кочани, Македонска Каменица, а наскоро за првпат...
gruevski todorov

Груевски: Се инсталираат пет мамографи низ државата вредни 40 милиони денари

Во моментов тече инсталирањето на пет нови мамгорафи ширум Македонија од кои четири се во завршна фаза. Петтиот во Македонска Каменица е во фаза на инсталирање, бидејќи таму течат и градежните работи...
todorov

Нови пет мамографи – За една година набавени вкупно 11 вакви апарати

Министерството за здравство спроведе набавка на нови пет дополнителни мамографи во вредност од 39 милиони денари за Здравствен дом Скопје, општите болници во Кавадарци и Гевгелија, Здравствен дом Радовиш...
borka

Лани откриени 800 нови случаи со рак на дојка – Осма национална конференција

Министерството за здравство постојано работи на унапредување на условите за лекување на пациентите и примена на најсовремени достигнувања во дијагностиката и третманот на пациентите. Токму во таа...
mamografija 1

Шест болници за три месеци ќе добијат нови дигитални мамографи

Шест нови дигитални мамографи до крајот на годинава ќе бидат испорачани и инсталирани во шест јавни здравствени установи и тоа во Kлиниката по хирушки болести „Св. Наум Охридски“ во Скопје, Клиничката...