Tag Archives: морал

maja

Маја Иванова: Потребна ни е афирмација на верските и моралните вредности

Да се биде верник,  не значи да се биде конзервативен. Тоа се предрасуди кои според мене не се издржани, и кои веројатно наоѓаат поддршка кај луѓе кои не умеат да ги препознаат и да ги ценат вистинските...
turcija protesti

Добро морално однесување нов услов за добивање турско државјанство

Турција планира да ги заостри барањата за државјанство и воведе добро морално однесување како услов за странците кои сакаат да станат турски државјани, предвидува нацрт законот. Новиот услов е дел...