Tag Archives: нација

italijanska hrana

Ова е најздравата земја во светот!

Оваа медитеранска земја која е опкружена со пет мориња е означена како најздрава земја на светот според Глобалниот здравствен индекс на Блумберг од 163 земји. Така бебиња родени во Италија може да очекуваат...
cokoladaaaaa

Која нација јаде најмногу чоколадо?

Количините на потрошено чоколадо се зголемени за 13 отсто во Индија. Друга земја во која има раст на продажбата на чоколадо е Полска и тоа за два проценти. Во Русија, Кина и Бразил има пад од шест отсто. Во...
luge

Највисоките луѓе во светот живеат во Бих!

Според истражување на Американскиот совет за наука и здравје, највисоки луѓе во светот се Херцеговците. Претходните истражувања на највисоко место ги ставаа Холанѓаните, но со најновото предводено...
nacii

Шведска е најубавата нација во светот!

Според Редит, најубавите луѓе живеат во Шведска која освои најмногу бодови, а земјите „придружнички“ се Норвешка, Шпанија и Франција. Хрватска освои 25 бодови, што ја прави за најубав народ во регионот,...
imigranti kosovo

Косовците менуваат нација, вера и полова ориентација за да добијат азил

За да дадат што поубедлива „потвра“, со цел да добијат документи за престој во некоја од земјите членки на ЕУ, Косовците кои илегално емигираат користат разни досетки, од менување на верската и национална...
bebinja

Турција шампион во Европа според бројот на новороденчиња

Турција има најмлада нација во Европа, со просечна возраст на жителите од 29,7 години, а стана европски првак по бројот на новороденчиња во изминатата година со 1.279.864 бебиња. Според податоците на Канцеларијата...