Tag Archives: портокалова

toplo

Денеска до 42 степена, да се избегнува престој на отворено од 11 до 17 часот

Бремените жени и хронично болните на возраст над 60 години да бидат ослободени од работа, а градежните работници да не работат на отворено од 11 до 17 часот, се дел од препораките на Министерството за здравство...
gorestiniiiii sonce

Македонија три дена во портокалова фаза- Трудниците и хронично болните да не одат на работа

Согласно најавата на метео-алармот од Управата за хидрометеоролошки работи, во текот на следните три дена, почнувајќи од утре (четврток-29 јуни) до сабота (1 јули) територијата на целата држава ќе биде...
pekolno vreme

Денеска е пеколно топло, само до пладне во Скопје интервенирано кај 4 колапси на јавни места

Македонија денеска е погодена од топлотен бран. Пеколни горештини и високи температури  има во скопскиот, осоговскиот, пелагонискиот и јужновардарскиот регион. За намалување на штетните последици...
toplo vreme

Портокалова фаза во вардарскиот регион – Никако спортување на отворено!

Според најавата на метео-алармот од Управата за хидрометеоролошки работи, денеска еден регион од територијата на државата ќе биде зафатен со температури од портокалова фаза . Станува збор за јужно-вардарскиот...