Tag Archives: право

abortus

Северноирките добија право на бесплатен абортус во Англија

– Жените од Северна Ирска во иднина ќе може да ги користат болниците на државното здравство во Англија за бесплатен прекин на бременоста, соопшти синоќа британската Влада. Северноирките кои поради...
naroden pravobranitel

Иницијатива на Народниот правобранител – Правото за додаток за трето дете да се остварува и преку таткото

Народниот правобранител покрена иницијатива за измени на Законот за заштита на децата со кој се бара правото на родителски додаток за трето дете да може да го оствари таткото во случаи кога мајката...