Tag Archives: проекти

imgp9438

Дарковска Серафимовска: Подготвуваме ново намалување на цените на лековите

За легализацијата на канабисот за медицински цели во Македонија и достапноста на овој препарат за тешко болните пациенти, подготовките за ново намалување на цените на лековите, за руралните аптеки...
Gradinka_1

Oпштина Аеродром ќе добие две нови градинки

Општина Аеродром склучи договори за изработка на основен проект за нова детска градинка во рамки на објектот „Пчелка 1“, која е клон на „Буба Мара“, како и за уште една градинка во рамки на објектот...
todorov

Тодоров: Ветивме и работиме да решиме што е можно повеќе проблеми во здравството

Од вкупно 79 проекти за подобро здравство кое ВМРО ДПМНЕ им ги вети на граѓаните во 2014 година на половина мандат реализирани се 52 проценти, а во тек се 29 проекти, истакна министерот за здравство Никола...
todorov otcet

Тодоров: Од 79 проекти во здравството за половина мандат реализирани се 52 проценти

Во 2014 европскиот здравствен потрошувачки индекс, кој се смета за најрелевантен показател за функционирањето на здравствениoт систем во Европа, Република Македонија ја рангираше како 16.ти по квалитет...
gruevski

Груевски: Над 200 милиони евра инвестиции во здравството

Премиерот Никола Груевски во рамки на отчетот за сработеното изминатите 10 години истакна дека во здравството се инвестирани над 200 милиони евра за опрема и реконструкција на постојните, но и за изградба...
gruevski mladi

Груевски промовира нови седум мерки за младите

Седум нови мерки и проекти за младите од различни области најави денеска претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски пред членовите на Унијата на млади сили. Со првиот проект е предвидено да се намали...
gruevski mladi

Груевски промовираше седум нови мегапроекти за младите

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска промовираше уште нови седум мерки за младите кои, како што рече, ќе значат подобрување и унапредување на нивната положба, подобри услови и сигурна...
gruevski

Груевски: Со бесплатните проекти за типски куќи граѓаните заштедуваат околу 2000 евра

Интересот за бесплатните проекти што им се понудија за изградба на куќи за граѓаните е голем и многу граѓани или доаѓаат во Министерството за транспрот и врски или пак ги преземаат од интернет, оцени...
gruevski

Груевски: Инвестицијата во младите е инвестиција во иднината

Секоја инвестиција на државата во младите луѓе е инвестиција во својата иднина, во својот развој и во обезбедувањето капитал кој е трајна вредност која се исплати неколкукратно, истакна лидерот на...
gruevski mladi

Игралишта за кошарка, матично – Пет нови проекти за поддршка на развојот на младите

Изградба на 150 нови игралишта за кошарка, овозможување стипендии за постдипломски и докторски студии на државните универзитети под поволни услови за студенти од семејства со пониски приходи, сеопфатна...