Tag Archives: симптоми

depresivnost

Светскиот ден на семејните и општи лекари посветен на депресијата!

Пациентите кои се сомневаат дека страдаат од депресија треба да побараат помош кај својот матичен лекар и да почнат да разговараат за овој проблем, затоа што депресијата може да се лекува. Довербата...
mozokkk

Ако ги забележите овие симптоми, веднаш повикајте брза помош!

Ако случајно имате некој од овие симптоми многу е веројатно да се работи за мозочен удар. Ако ви се лоши и не можете да рзберете што ви се случува, дали е тоа умор или парализа?! Ако не можете да се насмеете...
mozocen

Десет симптоми кои покажуваат дека неодамна сте имале лесен мозочен удар

За да се заштитите, научете да ги препознаете првите симптоми, при кои треба веднаш да реагирате. 1. Проблеми со видот Мозочниот удар може да предизвика двојна слика, замаглена слика или целосна загуба...
bolen

Ако имате болки во мускули, кршливи нокти и бледа кожа, веднаш на лекар!

Ова се најчестите симптоми при недостаток на железo. Континуиран замор и недостаток на воздух Ако за време на секојдневните активности како што се одење, домашната работа или вежбање, се заморувате...
alooo

Над 1700 јавувања на Ало докторе за една недела

На телефонската линија 02/15 123 за медицински совет „Ало докторе“ изминатата недела (од 9 до 15 јануари) имало 1.719 повици. Здравствен дом Скопје соопшти дека од 15 септември 2014 година кога почна да работи...
peniss

Кога да се посомневате за рак на пенисот?

Мажите многу ретко одат на лекар и на редовни прегледи за разлика од жените, тоа на сите им е познато. Поради тоа што ракот на пенисот претставува релативно ретка болест, сексолозите, уролозите и други...
alo doktore lekri

На Ало докторе најмногу повици за респираторни симптоми и настинки

Респираторни симптоми, покачена телесна температура, сезонски вируси, настинки и кашлици биле најчести причини за барање совети на телефонската линија Ало докторе! во последната седмица, од 28 ноември...
srcev-udar

Како пред време да препознаете срцев удар – Ова се симптомите

Стресот, нездравата исхрана и брзиот живот значително допринесуваат за еден од главните причинители на смрт во 21 век. За среќа постојат начини симптомите на време да се препознаат и да се промени фаталниот...
alo doktore lekri

Совети за сезонски настинки и респираторни симптоми на Ало докторе

На телефонската линија за медицински совет „Ало докторе“ во изминатите седум дена (од 7 ноември до 13 ноември) имало 1.212 повици, соопшти Здравствен дом Скопје. Од 15 септември 2014 година, кога почна да работи...
crn-drob

Симптоми кои укажуваат дали црниот дроб е полн со токсини

Постојат повеќе знаци кои укажуваат дали вашиот црн дроб е полн со токсини. Ова се дел од симптомите: Хроничен замор Негативни емоции Исцрпеност Мигрена Хронична болка во зглобовите Ексцесивно потење Проблем...