Tag Archives: сладолед

sladoled

Природен сладолед од ванила чини 500 евра за килограм

Цената на природниот сладолед од ванила во изминатите години се зголеми во целиот свет и мали се надежите дека ќе се намали, изјави сопственикот на фирмата „Aust&Hahman“ која е еден од најпознатите снабдувачи...
sladoled

Сладолед против мамурлак во Јужна Кореја

Јужна Кореја важи за азиска земја во која луѓето најмногу пијат алкохол па правењето лек за мамурлак е логичен след на настаните. Се работи за сладолед за мамурлак кој е наречен Gyeondyo-bar. Gyeondyo-bar има вкус...
sladoled

Сладоледот за доручек најдобро ќе ви го разбистри мозокот!

Јапонските научници откриле како еден од омилените прехранбени производи ја подобрува будноста и менталните перформанси кај луѓето. Тие ги приложуваат и своите докази од ова тврдење. Испитаниците...
sladoled

Сладолед за трезнење од алкохол во Јужна Кореја

Жителите на Јужна Кореја, кои важат за едни од најголемите потрошувачи на алкохол во Азија сега ќе можат да се трезнат со сладолед за лекување мамурлак. Сладоледот „гјеонџо“ (во превод „држи се“)...

Повикале полиција поради високата сметка за сладолед

Американска брачна двојка побарала интервенција на италијанската полиција,револтирани од превисока сметка во слаткарница во Рим. За три сладоледи и за литар обична вода,тие морале да платат 42 евра,или...

Сладоледот во служба на здравјето

Сладоледот е извор на енергија. Иако содржината на сладолед варира помеѓу брендови и видови генерално тој е одличен извор на енергија. Сладоледот е богат со јаглехидрати, околу 15 грама во една порција...