Tag Archives: топла

cisti racee

Студената вода ги отстранува микробите со ист ефект како и топлата

Американските научници тврдат дека ја побиле теоријата дека миењето на рацете со топла вода убива повеќе микроби отколку да ги миете со ладна вода. Научниците од Универзитетот Рутгерс во Њу Брансвик...
plivanje

Вежбајте во топла вода ако имате висок крвен притисок

Таканаречените часови по аеробик во вода би можеле да бидат лековити за илјадници пациенти кои не реагираат на лекови. Резултатите доаѓаат од истражувањето во кое луѓе со висок притисок не рагирале...