Tag Archives: хронично

gorestiniiiii sonce

Македонија три дена во портокалова фаза- Трудниците и хронично болните да не одат на работа

Согласно најавата на метео-алармот од Управата за хидрометеоролошки работи, во текот на следните три дена, почнувајќи од утре (четврток-29 јуни) до сабота (1 јули) територијата на целата држава ќе биде...
nenaspanost

Хроничната ненаспаност го “убива” имунитетот!

Според неодамнешното истражување спроведено на Универзитетот во Вашингтон, постојат докази дека хроничната исцрпеност влијае на работата на имуниот систем и тоа не на начин што може да ве претвори...
kolaps

Десет колапси за 6 часа – Скопската Брза помош со полни раце работа

Скопјани колабираат од пеколните горештини. За 6 часа, екипи на Брза помош интервенирале кај 10 колапси. Двајца од граѓаните завршиле во болница. Според лекарите, спарното време, долгото стоење на сонце...

Кубанска вакцина го претвора ракот на белите дробови во хронично заболување

Кубанска вакцина против рак на белите дробови го трансформира канцерот во хорнично заболување и ги одржува во живот пациентите кои редовно ја примаат, тврди кубанскиот имунолог Педро Камило Родригес. Родригес,...
pesimist

Дали сте хронично несреќен? – проверете

Четириесет отсто од нашиот капацитет за среќа се наоѓа во нашата способност за промена на начинот на размислување и начинот на кој го гледаме и доживуваме светот околу себе. – За сите нас постои надеж....