Tag Archives: цени

imgp9438

Дарковска Серафимовска: Подготвуваме ново намалување на цените на лековите

За легализацијата на канабисот за медицински цели во Македонија и достапноста на овој препарат за тешко болните пациенти, подготовките за ново намалување на цените на лековите, за руралните аптеки...
lekovii

Груевски: Новото намалување на цената на лековите е дополнителна заштеда за граѓаните

Новото намалување на цените на 165 лека ќе значи дополнителна заштеда за граѓаните, а со досега намалените цени на вкупно 4.900 лека вкупната заштеда на граѓаните е 33 милиони евра, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ...
apteka

Годинава уште две намалувања на цените на лековите

Кон крајот на март треба да се случи првото намалување на цените на одредени лекови оваа година, најави денеска претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, посочувајќи дека продолжувањето на мерката...
pazar

Канадските трговци се извинуваат кога ќе ги зголемат цените!

Дел од маркетите во Канада истакнуваат видно известување до купувачите кое безмалку „звучи“ како извинување поради повисоки цени на дел од прахранбените производи особено овошје и зелечук. Во продавниците...
visiting dentist

Бугари на забар во Делчево, цените двојно пониски

Се повеќе Бугари доаѓаат во Македонија за да користат стоматолошки услуги бидејќи кај нив цените се за два до три пати повисоки. Најблиска дестинација за ова е Делчево. Бугарскиот весник „Стандарт“...
gruevski

Уште две нови намалувања на цените на лековите во 2016

По осумте досегашни намалувања на цените на лековите, во вредност од 33 милиони евра, наредната година се планирани две нови намалувања, најави денеска премиерот Никола Груевски. – Досега имаше осум...
lekovii

Намалени цените на 282 лека – Годишната заштеда над еден милион евра

Министерството за здравство изврши ново намалување на цените на вкупно 282 лека. Со ова осмо по ред намалување, вкупната годишна заштеда ќе биде над еден милион евра. Со намалувањето опфатени се лековите...
viski

Мора да имате многу пари за да пиете виски во Индонезија

Алкохолните пијалоци во Индонезија од денеска ќе поскапат за 150 отсто во однос на досегашната пазарна цена, така што за литар виски, вотка и други жестоки пијалоци љубителите на „добрата капка’’ ќе...
lekovi

Од денеска 542 лека со пониска цена во аптеките

Од денеска 542 лека во аптеките ќе можат да се купат по пониска цена, а дел од нив граѓаните ќе можат да ги купат и по двојно пониска цена. Антибиотици, лекови за намалување на масти во крвта, висок крвен...
apteka

Анализа: Кои лекови најчесто поевтинуваат

Лекови за притисок, дијабет, против реума, антибиотици, цитостатици…Од 1 април поевтинуваат вкупно 542 лека. По пониска цена има терапија речиси за сите заболувања. Заштедуваат и болниците и граѓаните. –...