Tag Archives: јануари

pritisok

Анализа: За што најчесто граѓаните оделе на лекар во јануари во Македонија?

Поради покачен крвен притисок македонските граѓани најчесто оделе на лекар во јануари. Податоците од Мој термин покажуваат дека матичните лекари со оваа дијагноза имале над 204.000 пациенти. На истите...
stud

Во јануари годинава измерена најниската температура досега – 28 степени

Во јануари годинава, кој според метеоролозите беше екстремно студен, се измерени најниските средномесечни температури досега. На 8 јануари во Берово се измерени – 28 степени. Според информацијата...
depresivnost

Денеска е најдепресивниот ден во годината!

Луѓето гледаат на јануари на два начина: За оптимистите, тоа е нов почеток, а за оние другите – тоа е месец исполнет со непријатности и тоа најмногу поради денешниот датум – 16 јануари, кој се смета...
mesec januari

Јануари годинава најтопол откако се вршат мерења на температурата

Месец јануари во 2016 година е најтоплиот прв месец во годината, откако се вршат мерења на температурата од крајот на 19 век, соопшти Националната управа на САД за океани и атмосфера. Глобално просечната...
vreme

Јануари потопол од просекот, но со три пати повеќе врнежи

Температурата во јануари просечно била повисока од многугодишните просеци за јануари, а врнежите во рамки на просечните вредности освен во Струмица, Охрид, Крива Паланка и Маврово каде што биле повисоки...
dozd

Годинава јануари и со дожд и со температура над просекот

Во текот на јануари во земјава во поголемиот дел е наврнат дожд над просекот, а и измерените температури се над просечните за овој месец од годината. Јануари најдождлив бил во 1963, 1966, 2003 и 2009, а најтопол...
ucenik

Од утре почнува зимскиот распуст за учениците

За околу 280.000 основци и средношколци денеска е последен училишен ден во првото полугодие од учебната 2014/2015 година и од утре тие ќе бидат на зимски распуст. Учениците ќе се вратат во училишните клупи...